لیست اختراعات محمد جعفر دالوند


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ اظهارنامه: 1391/03/07
تاریخ ثبت: 1391/04/25
مخترع/مخترعان: محمد جعفر دالوند
خلاصه اختراع:

عملكرد مجموعه بدين ترتيب است كه زماني كه جريان در مدار فرمان برقرار مي شود ابتدا ساعت و تاريخ دقيق از كاربر درخواست مي شود كه كاربر بايد آنها را وارد نماييد در مرحله بعد ميكروكنترلر داده هاي سنسور زاويه را گرفته و بعد از انجام محاسبات لازم زاويه سلول خورشيدي در دو جهت را محاسبه مي كند و از طرف ديگر با استفاده از زير برنامه هاي تعريف شده ميكرو كنترلر زواياي متناسب با آن زمان محاسبه مي شود در صورت وجود اختلاف ميان مقادير دريافتي از سنسور و مقادير محاسبه شده در زير برنامه ها، ميكرو يه سيگنال متناسب با ميزان اختلاف براي درايور موتور ارسال كرده و اين سيگنال از طريق درايور موتور براي موتور مورد نظر ارسال شده و موتور به حركت در مي آيد در زماني كه موتور در حال حركت است هر لحظه داده دريافتي از سنسور با داده معيار مقايسه شده و تا زماني تساوي داده ها اين عمليات ادامه مي يابد زماني كه مقادير اين دو برابر شدند ميكرو دستور توقف موتور را ارسال مي شود. در تمام طول روز در بازه هاي از قبل تعريف شده توسط كاربر داده هاي مربوط به تغييرات پارامترها ضمن اينكه در حافظه جانبي خود ذخيره مي شود، از طريق پورت سريال به كامپيوتر ارسال مي شود

تاریخ اظهارنامه: 1391/03/07
تاریخ ثبت: 1391/04/26
مخترع/مخترعان: محمد جعفر دالوند
خلاصه اختراع:

خشك كردن به روش الكتروهيدروديناميك روش كمتر شناخته شده اي نسبت به ساير روش هاي خشك كردن مي باشد در اين روش بر خلاف روش مرسوم، هواي گرمي در سامانه وجود ندارد بلكه فرايند رطوبت گيري از طريق اعمال يك ميدان الكتريكي ولتاژ بالا بين دو الكترود (يك الكترود با شعاع انحناي زياد و ديگري با شعاع انحناي كوچك) ايجاد مي شود در واقع در اين ميدان الكتريكي، الكترون هاي پرانرژي ساتع شده با ملكول هاي هوا برخورد كرده و مقداري از انرژي خود را به ملكول هاي گاز (هوا) منتقل مي كنند و اين رويداد باعث بوجود آمدن يك جريان حجمي از ملكول هاي هوا مي شود كه اين پديده باد يوني ناميده مي شود وزش اين باد يوني بر سطح نمونه باعث افزايش ضريب انتقال حرارت مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1392/02/20
تاریخ ثبت: 1392/04/02
خلاصه اختراع:

هدف از طرح حاضر توسعه سامانه كنترلي منطبق بر منطق فازي جهت پايش شرايط محيطي سالن مرغداري است. جهت امكان اجرا و امكان سنجي كاربرد طرح در سالن هاي به ابعاد واقعي و موجود، ابتدا طرح در يك مرغداري مدل به مساحت 12 متر مربع و ظرفيت 120 جوجه اجرا شد. به منظور تعيين دما در بخش هاي مختلف سالن و بيرون از 3 حسگر دماي LM35 و يك حسگر AD590 استفاده شد. همچنين جهت تعيين رطوبت سالن و بيرون از دو حسگر HIH4000 استفاده شد. يكي از پارامتر هاي مهم در سالن هاي مرغداري تدارك هواي تميز و تهويه مناسب براي جوجه هاست. چرا كه در اثر تنفس و فضولات جوجه ها گاز هاي آمونياك و دي اكسيد كربن توليد مي شود. در اين طرح جهت تعيين لحظه اي گاز CO2 از حسگر MG811 و جهت تعيين گاز NH3 از حسگر MQ137 استفاده شد. داده هاي اين حسگر ها توسط ميكروكنترلر مركزي دريافت شده و جهت تحليل و انجام عكس العمل مناسب توسط عملگر ها از طريق پورت سريال RS232 به كامپيوتر مركزي فرستاده مي شوند. در كامپيوتر يك واسط گرافيكي جهت نمايش و تصميم گيري در نرم افزار Lab VIWEطراحي و تدوين شد. در اين طرح جهت كنترل دقيق تر، كاهش مصرف انرژي در عملگر ها و نيز كاهش مصرف انرژي مصرفي جهت تامين شرايط مطلوب به جاي منطق دو دويي( On/Off)، از منطق فازي بهره گرفته شد. جهت كنترل شرايط از سه كنترلر بهره گرفته شد. قوانين فازي اين كنترلر ها به كمك شخص خبره تعيين و در نرم افزار تدوين شدند. پس از نصب كليه عملگر ها ( مه پاش، يونيت هيتر، فن تهويه و كولر) و حسگر ها، سامانه راه اندازي شد. پس از تست در شرايط جوي مختلف، مشخص شد كه سامانه به راحتي مي تواند شرايط مطلوب و مورد نياز جوجه را در هر شرايط جوي و با كاهش ميزان عملكرد عملگر ها در حداقل زمان تامين كند. با به كار گيري اين سامانه در محيط هاي بسته دامي، كشاورزي و صنعتي با دقت بالا شرايط مطلوب تامين خواهد شد. از مزاياي اين سامانه كاهش ميزان عملكرد عملگرها، كاهش ميزان انرژي مصرفي جهت تامين شرايط مطلوب و البته ايجاد شرايط محيطي بسيار نزديك به شرايط مطلوب مي باشد.

تاریخ ثبت: 1396/06/27
خلاصه اختراع:

\tامروزه در تمامي جهان سالم و مطلوب بودن كيفيت مواد غذايي نقش مهمي را در صنايع مربوطه ايفا ميكند كه مستقيما با سلامتي افراد و پيشرفت جامعه در ارتباط است. تحقيقات نشان مي دهد كه امروزه مصرف كنندگان بيشتر به كيفيت مواد غذايي توجه مي كنند. صنعت آبميوه يكي از بخشهاي صنايع آشاميدني مي باشد كه به سرعت در حال رشد مي باشد براساس گزارش ها، آبميوه ها از لحاظ سلامت داراي منافع زيادي براي انسان به سبب داشتن ويتامين هاي ضروري و محتوي معدني مي باشند ارزش اقتصادي آبميوه ها آنها را به محصولاتي تبديل كرده است كه به شدت در معرض تقلب و ناخالصي مي باشند تركيبات پيچيده موجود در مواد غذايي تعيين كيفي و كمي تركيبات تشكيل دهنده آنها را مشكل مي سازد، لذا هنگامي كه از روش هاي شيميايي براي اندازه گيري، تجزيه و جداسازي تركيبات مورد نظر استفاده مي شود، تخريب مواد غذايي لازم بوده و اين تخريب مي تواند همراه با زحمت و مشكل ساز باشد و اغلب نيز به آزمايش هاي شيميايي زيادي نياز دارد كه اين آزمايشها معمولا وقت گير و هزينه بر مي باشند. در حال حاضر تكنولوژي هاي مبتني بر چشايي الكترونيك كاربرد گسترده اي در صنايع غذايي به ويژه كنترل كيفي و تشخيص اصالت محصول پيدا كرده اند. در واقع، چشايي الكترونيكي يك سامانه چشايي مصنوعي بوده كه داراي يك آرايه از حسگرهاي معين متصل به يك پردازشگر خاص جهت تشخيص نمونه هاي تركيبي مي باشد. آرايه هاي چشايي الكترونيك براي بررسي محتوايي مايع ها به كار برده مي شوند. \tدر يك نگاه كلي مي توان سامانه چشايي الكترونيك مورد نظر را به دو بخش سخت افزاري و نرم افزاري تقسيم كرد. بخش سخت افزاري چشايي الكترونيك شامل: مدار الكترونيكي، حسگرها، محفظه نمونه گيري، منبع تغذيه، اتصالات و لوازم جانبي است. در بخش نرم افزاري سامانه داده هاي ارسالي از حسگرها تحصيل، پردازش، بهينه سازي و در نهايت طبقه بندي مي شوند. برنامه نويسي لازم به منظور تحصيل داده در محيط لب ويو انجام شد و براي پردازش داده ها از امكانات نرم افزار متلب استفاده شد. \tسامانه چشايي الكترونيك ارايه شده از قابليت كميت سنجي ميزان اسيد اسكوربيك، سيتريك و ماليك را دارا مي باشد از جمله قابليت هاي مهم آن نيز مي توان به قابل حمل بودن، دقت مطلوب در كميت سنجي، تكرارپذيري بالا، قابليت استفاده در اكثر آبميوه ها به منظور اندازه گيري كميت هاي مذكور، تداخل پذيري قابل چشم پوشي در اندازه گيري پارامترهاي مذكور. \tزمينه فني اين اختراع مهندسي ماشين هاي صنايع غذايي و ابزار اندازه گيري دقيق مي باشد.

موارد یافت شده: 4